“Een hart vol Harmoniemuziek”


Bent u nog op zoek naar een leuk cadeautje voor de feestdagen?
In september verscheen het boek “Een hart vol Harmoniemuziek” over het leven van Gert Buitenhuis. Want harmoniemuziek en Gert Buitenhuis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Buitenhuis, geboren in 1943 in Zeist, speelt al op jonge leeftijd mee in de plaatselijke Muziekvereniging “Voorwaarts”. Na de middelbare school gaat hij zowel klarinet als piano studeren aan het Conservatorium te Utrecht en later ook orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Cum laude studeert hij af.
Al vanaf zijn 18e is Buitenhuis verbonden aan de Marinierskapel er Koninklijke Marine, als soloklarinettist, concertmeester en arrangeur. In april 1986 wordt hij dirigent van dit orkest en die functie vervult hij bijna tien jaar. Daarnaast is hij dirigent van het Koninklijk Harmonie Gezelschap “Oefening Baart Kunst” in Zeist en het Lillestrøm Musikkorps uit Noorwegen. Bovendien is hij gastdocent aan verschillende Europese conservatoria en een veelgevraagd jurylid bij federaties en concoursen.
Vanwege zijn omvangrijke carrière en zijn muzikale verdiensten is Buitenhuis geridderd in de Orde van Oranje-Nassau en in 2009 ontving hij de Nederlandse Blaasmuziekprijs.

U kunt dit boek bestellen in de webshop van de IMMS: webshop