FKNR – Hanzehof – Zutphen

FKNR

FKNR – Hanzehof – Zutphen

75 75 mensen hebben dit evenement bekeken.

Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ neemt u in haar jaarlijkse korpsconcert mee op een muzikale reis. Voor dit concert programmeerde dirigent kapitein Alfred Willering uiteenlopend repertoire, waarin u de vele facetten van het orkest kunt beluisteren.

Op de lessenaar staat onder andere het spectaculaire ‘Extreme Makeover’ van Johan de Meij, een meesterwerk dat gebaseerd is op een thema van de legendarische componist Tsjaikovski. De compositie verkent de transformatie van het oorspronkelijke thema en voegt er moderne elementen aan toe, wat resulteert in een buitengewone muzikale metamorfose.

Dat het orkest over uitmuntende solisten beschikt, blijkt onder meer het werk ‘The Maestro’ van componist Andrew Pierce. Dit werk wordt uitgevoerd door Korporaal Maxine Tegelaers. Ze neemt u mee op een virtuoze reis vol meeslepende melodieën en uitdagende technieken. Het stuk is een eerbetoon aan de muzikale leiders die de kunst van dirigent-zijn tot in perfectie beheersen.

Verder kunt u deze avond een scala aan uiteenlopende werken verwachten. Van passievolle tango in Maria de Buenos Aires van componist Astor Piazolla via Jasper Staps’ eigentijdse interpretatie van de Nutcracker Suite tot de energieke ritmes van de muziek van Toto; zet u schrap en geniet van de rit.

 

Datum en tijd

2 december 2023 20:00 aan
2 december 2023 22:30
 

Evenement categorie

Share With Friends

%d