40 jaar IMMS

Ingezonden brief 1999

Af en toe mag ik als website beheerder van de IMMS de secretaris eens helpen met een paar dingen. Daar wij elkaar kennen via het werk en dicht bij elkaar wonen is dit in deze periode iets om naar uit te kijken. Zo was het ook deze keer. De vraag was of ik wilde meedenken hoe het papieren archief welke in de afgelopen 40 jaren is opgebouwd zou kunnen worden gedigitaliseerd. Nu moet u weten dat deze wereld, die digitale wereld bedoel ik, mij erg interesseert en dat ik zeer genegen was om mee te denken. Vol goede moed toog ik in de auto naar Groningen en daaraan gekomen, kreeg ik na de koffie één van de vele mappen van het archief onder ogen. Al bladerend bleek dat niet alles wat hierin opgeslagen was geschikt is voor publicatie. Je moet het wel bewaren, maar de moeite die het kost om het digitaal te maken is het niet waard. Tijdens het bladeren in deze map kwam ik bijgevoegde ingezonden brief tegen. Tijdens het lezen werd ik helemaal blij, en toen er ook nog stond dat deze prima gepubliceerd mocht worden bedacht ik mij dat het in dit jubileumjaar ook wel leuk zou zijn om op de website een kopje uit de oude doos te maken. En deze oude ingezonden brief is de eerste die hier gepubliceerd wordt. Ik hoop dat u net als ik heel erg kunt lachen om datgene wat de schrijver schrijft, en misschien dat u zich er in herkent. Geniet van de bewoordingen, van het commentaar en de liefde voor marsmuziek die in zijn ogen toch wel een knauw krijgt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik hier en daar de woorden iets heb aangepast naar deze tijd, maar dat komt doordat de hedendaagse spellingcontrole anders is dan 22 jaar geleden.

Klik hier voor de brief

Reizen van de IMMS

Als je je als webmaster bezig gaat houden met 40jr IMMS NL kom je allerlei dingen tegen, maar loop je ook tegen allerlei dingen aan. In mijn zoektocht(en) is gebleken dat er tijdens het 25 jarig lustrum een boek is uit gebracht met daarin zoveel informatie over de IMMS in Nederland. Wat heeft ze gedaan, welke reizen zijn er gemaakt, en wat voor lp’s en later cd’s en dvd’s zijn er uitgebracht. Het is zoveel mooie informatie en zo een uitgebreid naslagwerk, dat de afgelopen 15 jaren daar bijna bij in het niet vallen. Echter denk ik dat er van de afgelopen 15 jaren meer beeld materiaal is dan van de 25 jaren daarvoor, misschien kan ik beter zeggen kwalitatief beter beeldmateriaal. Ik zal de secretaris vragen om een overzicht te maken van de reizen vanaf 2006 t/m heden en zal dan proberen hierbij enkele beelden te laten zien. Dit zal voor de meeste leden een feest der herkenning zijn, en voor u die hier als gast op de website of Facebook pagina komt en mooie indruk van wat de IMMS allemaal gedaan heeft en doet. Ik mag hierbij gebruik maken van materiaal wat wij tijdelijk te leen hebben van twee van onze leden, en ik ben hen hier ook zeer erkentelijk voor.

Een overzicht

Onderstaande een overzicht van de reizen die er gemaakt zijn vanaf 2006. Er zijn een heleboel foto’s en filmpjes van gemaakt. Van de laatste heb ik een aantal bekeken, en ik vind ze echt geweldig om te zien maar niet geschikt voor plaatsing hier op de website. Ik heb daarom via onderstaande links geprobeerd van een aantal reizen de muziek terug te vinden. Mocht u een betere link hebben of zien dat er iets ontbreekt? Laat het ons weten en we zullen dit bericht aanpassen / aanvullen. Niet alles heeft een super kwaliteit, excuses hiervoor. DIt heeft te maken met een conversie die is uitgevoerd om de filmpjes op de website te krijgen.

2006 okt. Münster

2007 juni Krakow

2008 juni Londen Trooping the Colour
2008 Oslo, Zweden.

2009 juli Festival van Modena Italië

2010 juli Hamina Finland; Hamina Tattoo

2011 —

2012 juli Basel Zwitserland; taptoe Basel

2013 sept. Moskou Rusland; Spaskaya Tower Festival

2014 —

2015 —

2016 juni taptoe Warschau;

2017 mei Sint Petersburg Rusland; Russian Army Parade St. Petersburg

2018 augustus Debrecen